Παναγιώτης Νάνος

Ο Παναγιώτης Νάνος είναι απόφοιτος του πενταετούς τμήματος (Bachelor and Master Degree) Βιολογικών Επιστημών του Κρατικού Πανεπιστημιακού Ιδρύματος του Μπάρι -Aldo Moro της Ιταλίας, με κατεύθυνση στη Παθοφυσιολογία.

Εκπόνησε τη Διπλωματική του εργασία με τίτλο: "Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΙΝΟΔΩΛΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΗΨΗ", στο τμήμα Παθολογίας – Ογκολογίας του Ινστιτούτου Βιολογίας, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μπάρι, της Ιταλίας.

Ο τίτλος σπουδών του είναι πλήρως αναγνωρισμένος από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμος τίτλος σπουδών των τμημάτων ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ των Ελληνικών Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας τοποθετήθηκε στα εξωτερικά Ιατρεία του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, όπου συμμετείχε σε μικροεπεμβάσεις, ενδοσκοπήσεις και εργαστηριακές εξετάσεις βοηθώντας ενεργά στο έργο των Στρατιωτικών και ειδικευόμενων Ιατρών. Επιπλέον αξιοποιήθηκε σαν συνεργάτης υγειονομικού προσωπικού στο Ιατρείο του καταυλισμού προσφύγων στη Μαλακάσα.

Είναι ανεξάρτητος συνεργάτης και επιστημονικός σύμβουλος των συνεργατών της Γερμανικής εταιρείας LR Health & Beauty Systems καθώς και εισηγητής σε σεμινάρια υγείας της προαναφερόμενης εταιρείας. Επίσης ως μέλος της εμπειρικής επιστημονικής ομάδας ESGME (Empirical study group for medical evidence) συμμετείχε σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για λογαριασμό της LR Health & Beauty Systems σε συνεργασία με το Humboldt University του Βερολίνου. Είναι διαχειριστής και αρθρογράφος της ομάδας του facebook: "Ενίσχυση της υγείας" μέσω φυσικών προιόντων της LR, η οποία ακολουθείται πάνω από 2000 μέλη. Επίσης είναι εξωτερικός συνεργάτης του κέντρου ευεξίας "Ολιστικές Θεραπείες" _Shakti Wellness Center και συνεργάτης του "Αθηναίων Φώς", κέντρο Ολιστικών θεραπειών.

Εργάστηκε στην ΝΚ Clinik ως μέλος της επιστημονικής ομάδας στο τμήμα της Functional Medical System (Λειτουργική Ιατρική) με κύρια καθήκοντα την καταγραφή του Κλινικού Ιστορικού, την πρόταση στους ασθενείς εξιδικευμένων μεταβολικών εξετάσεων, ανάλογα της πάθησης και την εκτίμηση των αποτελεσμάτων τους και συγγραφικό έργο επιστημονικών άρθρων.

Έχει κάνει Μελέτες για την εφαρμογή μη χημικών σκευασμάτων, για διάφορες παθολογικές καταστάσεις, κυρίως χρόνιων νοσημάτων.

Έχει εργασθεί επίσης έως Καθηγητής Βιολογίας και Χημείας, παραδίδοντας μαθήματα σε μαθητές και φοιτητές καθώς και στη συγγραφή πτυχιακών εργασιών.

Τέλος, διαρκώς ενημερώνει την επιστημονική κατάρτισή του,παρακολουθώντας τα νέα ερευνητικά παγκόσμια δεδομένα καθώς και σεμινάρια ή συνέδρια υγείας που διοργανώνονται είτε από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, είτε άλλων ανεξάρτητων επιστημονικών κοινοτήτων.