Ειρήνη Θεοδώρα Βαρίνου - Eθελόντρια

Ψυχολόγος, Εκφραστική Ψυχοθεραπεύτρια μέσω Τέχνης, Ενεργειακή Θεραπεύτρια

Η Ειρήνη Θεοδώρα Βαρίνου είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στη Δυναμική της Ομάδας και των Εταιριών στο University of Essex και τριετή εξειδίκευση στην Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τέχνης (ζωγραφικής, αυθεντικής κίνησης, μουσικότητας και φωνής) του δασκάλου Avi Goren Bar. Έχει επίσης λάβει τον πρώτο και δεύτερο βαθμό Reiki από τον δάσκαλο Boris Tichanovsky και έχει εκπαιδευτεί στο Βασικό και Προχωρημένο επίπεδο του μοντέλου Theta Healing.

Στις θεραπείες της συνδυάζει την Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τέχνης και την αντίληψη της για τον άνθρωπο ως ένα ενεργειακό ον, που μέσα από τις παρελθούσες εμπειρίες φέρει συναισθηματικά και νοητικά ενεργειακά φορτία, τα οποία μπλοκάρουν την ροή του σώματος και στην ουσία την ελεύθερη έκφραση της ύπαρξης και του αληθινού εαυτού. Μέσω της τέχνης, αυτές οι εσωτερικές δυνάμεις εντοπίζονται, εμπεριέχονται και εν τέλει απαλευθερώνονται και μετουσιώνονται σε κάτι καινούριο.

Στην εργασία της με τον άνθρωπο συμβάλουν καθοριστικά η καθημερινή της πρακτική Διαλογισμού, η αγάπη και η ενασχόλησή της με διαφορετικά είδη Μουσικής και Χορού. Τέλος, λατρεύει τα ταξίδια και την επαφή με ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες και τρόπο ζωής.