Boris Tichanovský

O Boris Tichanovský είναι ένας εξαιρετικός χειροπράκτης ασκητής της διαισθητικής διάγνωσης. Ασκεί έξοχα βιοενεργητική, βελονισμό, δακτυλοπιέσεις και ύπνωση.

Ο Boris Tichanovský θεραπεύει επίσης και διδάσκει μια ποικιλία από μασάζ, όπως σιάτσου, του Θιβέτ, της Ταϊλάνδης, της Κίνας, της Μογγολίας, της Αιγύπτου, και Σούφικου. Όταν κάνει θεραπείες χρησιμοποιεί, θιβετανικούς μυστικούς ύμνους και ήχους δημιουργώντας ένα πεδίο τρανς.

Είναι δάσκαλος και Μάστερ του Ρέικι, της Κινέζικης Παραδοσιακής Ιατρικής και της πολεμικής τέχνης Ται Τσι Τσουάν.

Θεραπεύει όλων των ειδών τις ασθένειες: παθήσεις των σπονδύλων, κήλες σπονδύλων, ρευματισμούς, παθήσεις της όρασης, της ακοής, του λόγου, αλκοόλ και νικοτίνη. Θεραπεύει ασθένειες της καρδιάς, των πνευμόνων, του στομάχου, των εντέρων, του παγκρέατος, της χοληδόχου κύστης, του ήπατος και νευρικές διαταραχές.
Απόγονος διάσημου θεραπευτή Σαμάνου της Σιβηρίας ο Μπόρις Tichanovský ασχολείται με θεραπευτικές πρακτικές εδώ και πολλά χρόνια, σχεδόν από την παιδική ηλικία και οργανώνει διάφορα προγράμματα αποκατάστασης.
Από μικρός επέδειξε εξαιρετικές ικανότητες, στην Yoga, σε θεραπεία μέσω νηστείας και θεράπευε τον εαυτό του μόνος του.

Ο Βoris ήταν ένα εξαιρετικό παιδί με το χάρισμα της μαντικής. Οι γονείς του από μικρό παιδί κατέγραφαν τις προφητείες του και τις ενοράσεις του στο άλμπουμ φωτογραφιών των παιδιών. Μετά από λίγα χρόνια έγινε φανερό ότι πολλές από τις προφητείες σχετικά με τη ζωή του και τη ζωή των αγαπημένων του, είχαν επαληθευθεί.
Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο αθλητικό μασάζ ήταν μόνο 16 ετών όπου και ανακάλυψε το ταλέντο του.
Εντούτοις σπούδασε στο πανεπιστήμιο στο τμήμα Δασολογίας και Φυσικού περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα εργάστηκε ως μασέρ σε ένα σανατόριο. Βρήκε την πρώτη του πολύ καλή δασκάλα στη χειραπρακτική και τον βελονισμό. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πανεπιστημίου, του προσφέρθηκε μια θέση καθηγητή στο τοπικό τμήμα της Βιολογίας. Στα σεμινάρια και διαλέξεις που δίδασκε έκανε μια σειρά πειραμάτων, τα οποία εφάρμοζε πρώτα στον εαυτό του, αποδεικνύοντας ότι το πεδίο της βιοενέργειας υπάρχει στην πραγματικότητα.
Λόγω έλλειψης κονδυλίων για την έρευνα με την βιοενέργεια και τα πεδία της, παραιτήθηκε από το τμήμα βιολογίας και ξεκίνησε ως θεραπευτής και σπουδαστής στο κέντρο Εναλλακτικής Ιατρικής Αvicenna. Τελείωσε με Άριστα.

Σύντομα έγινε ειδικός στα θέματα βιοενέργειας στην πόλη και Διευθυντής του παραπάνω κέντρου και τελικά αποφάσισε να αφήσει πίσω του την καριέρα του βιολόγου και αφιέρωσε τη ζωή του στη θεραπεία ασθενών. (Το Avicenna Κέντρο Εναλλακτικής Ιατρικής βρίσκεται στο Voronezh, μια πόλη στην οποία o Boris Tichanovský εξακολουθεί να ζει. Το Voronezh έχει ένα εκατομμύριο κατοίκους).

Ο Boris οργανώνει μαθήματα για την υγεία και θεραπευτικές συνεδρίες σε όλη τη Ρωσία.

Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως μασέρ και ψυχολόγος στην Ολυμπιακή Επιτροπή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Επίσης ήταν ο φυσιοθεραπευτής της Ολυμπιακής ομάδας κολύμβησης και της συγχρονιστικής γυμναστικής.

Ήρθε στην Τσέχικη Δημοκρατία το 1990 και για 20 χρόνια εργάστηκε διαδοχικά σε δύο κράτη. Κάνει σεμινάρια και θεραπεύει αρρώστους με επιτυχία. Μέχρι τώρα στη Δημοκρατία της Τσεχίας παρακολούθησαν τα μαθήματα του περίπου 30.000 άνθρωποι και για ατομικές συνεδρίες ήρθαν περίπου 20.000.
Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων.

Σήμερα ο Boris Tichanovský και στην Τσέχικη Δημοκρατία, είναι ένας από τους πιο διάσημους θεραπευτές. Ο Boris λέει: Για τις επιτυχίες μου είμαι ευγνώμων σε πολλούς εξαιρετικούς δασκάλους μου από τους οποίους κάποιοι με άγγιξαν βαθιά:

Ο διάσημος επιστήμονας καθηγητής της Ιατρικής και υπνωτιστής, διαισθητικός Roman Zolotnickij, ο οποίος σπούδασε για μια 15 ετία στο μοναστήρια του Θιβέτ Παραδοσιακή Θιβετανική Ιατρική.
Επίσης ο Albert Vasiljevič Skvorcov, καθηγητής Ιατρικής, ο Andrei Bairamov γιατρός της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, η Larisa Fotina η οποία ήταν γιατρός (του Κοσμοναύτη Yuri Gagarin) και άλλων Σοβιετικών Κοσμοναυτών, συγγραφέας πολλών βιβλίων, o Mirzakarim Norbekov, διάσημος δόκτορας ψυχολογίας και εκπαίδευσης με πολλούς ακαδημαϊκούς τίτλους, η διάσημη Eugenia Davitashvili, παγκόσμια αναγνωρισμένη θεραπεύτρια και πολλούς άλλους.